Daniel Cristian Haralambie

de: Daniel Cristian Haralambie 03 Mai 2023 22:24

Mesajul unei turiste prin Olanda, care ne da lecții de viață:
"Vă mai aduceți aminte discursul europarlamentarului olandez, Guido Reil, din Parlamentul European, prin care se opunea intrării României în spațiul Schengen, afirmând că: “România este vestul sălbatic al Europei”? După patru zile petrecute în Amsterdam, o să îi răspund acestui domn, deși știu că nu o să îmi citească niciodată postarea.

Stimate domn, mi-am petrecut ultimele patru zile în țara d-voastră, eu venind din vestul sălbatic al Europei, adică din România. Știam că in țara d-voastră este legal consumul de marijuana (maxim cinci grame de “iarbă” primesti legal in cafenele autorizate), cel puțin așa susțineți în legea prin care ați dat liber la consumul de stupefiante. În realitate, stimate domn, peste tot în Amsterdam primești marijuana cât vrei și mai mult de atât: pe stradă, în cafenelele neautorizate, în pizzerie, oriunde ești ți se oferă COCAINĂ. În țara d-voastră educată, civilizată, mi s-a oferit de minim 20 de ori în 4 zile: cocaină. Unde? Peste tot. Ați legalizat în Olanda și consumul de cocaină (cel mai periculos drog)?
Cât timp am stat în Amsterdam, în patru zile, am consumat nurofen mai mult decât consum în mod normal în țara mea (aia sălbatică) într-o lună de zile. De ce? Pentru că mirosul de marijuana este îngrozitor de puternic și pregnant peste tot, unul din cinci oameni de pe stradă fumează aceste țigări, ceea ce mi-a provocat puternice dureri de cap. Este plin de cafenele autorizate să vândă aceste țigări, iar trecerea prin fața lor este ceva îngrozitor, miroase cumplit, toxic, este un miros extrem de greu de tolerat.
Despre prostituția legalizată în țara d-voastră, stimate domn, ce pot să spun? Uitându-mă la fetele așezate în vitrină, de unde își oferă serviciile sexuale pentru 50 €, mi-a fost îngrozitor de rușine că sunt femeie. Sunt niște sclave (sexual), care inspiră un amestec de greață și milă. Cineva face extrem de mulți bani din lipsa lor de educație și din faptul că sunt sărace și s-au născut într-o societate în care sunt exploatate sexual.
Tot centrul Amsterdamului (partea educată a Europei, nu?) este plin de: prostituate (așezate în vitrine ca niște vite), de drogați și de gunoaie. Stimate domn, a fost prima dată în viața mea când am fost într-o capitală europeană (am fost cam în toate) și nu am putut să mă așez la nici o terasă înainte de a strânge de pe masă, înainte de a lua tot arsenalul meu de șervețele umede și uscate pentru a curăța masa și scaunele, înainte de a lua mizeria depozitată sub masă (ca să am unde să îmi pun picioarele). Tot centrul Amsterdamului este un maldăr de gunoi.
Poliție nu am văzut în Amsterdam, deși sâmbătă noaptea m-am plimbat cu mașina pe străzile orașului până la 3.00 dimineața. De unde veneam? Din centrul orașului, de acolo de unde se poate cumpăra cocaină câtă vrei, de acolo de unde erau cateva zeci de mii de drogați la un loc. Filtre de politie, așa cum sunt la noi (în vestul sălbatic) noaptea, în weekenduri? Nimic. Totul e FREE. Ce făceam eu acolo? Mă minunam la felul în care trăiesc cei educați și mă gândeam ce ar trebui să facă România pentru a fi acceptată de Olanda în spațiul Schengen.
Ce mi-a plăcut la voi? Infrastructura. Stați bine la “șosele”, aveți bani (ați legalizat consumul de droguri și prostituția, cele mai “productive” domenii). Aveți și cel mai mare port din Europa, în Rotterdam, am fost să îl văd, e impresionant, aveați nevoie de cel mai mare port din Europa, fiind țara unde consumul de droguri este legal, nu? În Olanda e liber la orice drog. Orice și oricât. Acum am înțeles pe unde intră drogurile în Europa!
Astăzi sunt în drum spre vestul meu sălbatic. Acolo unde nu miroase a droguri pe stradă, acolo unde mă pot așeza la terasă fără să fac mai întâi curățenie, acolo unde magazinele nu sunt pline de suveniruri în formă de penis. Rămâi cu bine, Olanda.

Numai bine, stimate domni!"


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising