Florix

de: Florix 13 Mar 2016 13:24

Vladimir Tismaneanu sa lauda recent intr-una din postarile sale recente ca l-a "informat" pe un coleg de breasla de la Spiegel despre erorile si "amatorismul" lui Klaus Iohannis.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/romania-fara-presedinte/

Tismaneanu se inseala cel putin la prima acuza adresata presedintelui.

1. Apararea Antenelor. Cei patru inspectori ANAF au dat buzna in sediul Antenelor – unde s-au pus ei sa legitimeze jurnalisti si senatori invitati in studiorile lor (asa ceva nu se face documentul putea fi inmanat in mod profesional /discret, se putea transmite chiar si prin posta recomandata). In acest sens, Iohannis a criticat pe buna dreptate comportamentul abuziv al inspectorilor ANAF declarind urmatoarele: “Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Abordarea heirupista din partea ANAF mi se pare nepotrivită dacă nu discutabilă”. Si la acest punct presedintele Iohannis are perfecta dreptate (ca ne place noua sau nu de voiculescu si de antenele lui). Excesul de zel si de putere din partea institutiilor statului nu trebuie tolerat in niciun fel, nici atunci cand este exercitat asupra concurentei!

2. O alta acuza este retragerea ordinului lui Tokes. Decizia de retragere a ordinului lui Tokes vine ca urmare a unui verdict al ICCJ care a respins recursul formulat de europarlamentarul Laszlo Tokes impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti (Curtea de Apel a stabilit ca retragerea decoratiei "Steaua Romaniei" a fost legala).
Klaus Iohannis: ”Chestiunea a ajuns pe masa mea și trebuie să iau o decizie. După părerea mea, trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Cel care acordă o distincție vrea să răsplătească, să-i recunoscă celui distins un merit. Cel care primește și acceptă, trebuie să recunoască România și Constituția, să aprecieze valorile ce stau la baza Constituției. Am decis SĂ RETRAG ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes.” Nu am expertiza in drept Constitutional, dar ce optiuni avea Klaus Iohannis pe masa (putea sa ignore decizia definitiva a Curtii de Apel?)


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising