Antoniu Poienaru

de: Antoniu Poienaru 03 Mai 2011 14:58

Viitorul fermelor de stat
In primul rand, CRPE trebuie sa constate statutul consiliilor locale si parohiilor, subventionate de catre stat si definite ca mari fermieri in bazele de date ale Apia.
Ce facem, desfiintam micii fermieri pe care Ciolos insusi ii incurajeaza la nivel european sau intarim doua institutii de stat care primesc bani si de la bugetul consolidat si de la UE?
Oferim sinecuri prin subventii decuplate de productie, SAPS, fermierilor mici, care, oricum nu-si lucreaza pamantul.
Cuplarea subventiilor de productie, SPS, este o masura fireasca pe care Romania trebuie sa o adopte dupa 2013.
Nicio plata nu se va justifica din bani europeni daca nu ai pamant, asa cum propune CRPE, prin decuplarea platilor de suprafata.
Asemenea plati vor fi tot sinecuri pe care nu cred ca bugetul national le poate suporta.
In lipsa unui cadastru, nu vad cum pot primi legal bani pe o perioada de sapte ani cei care isi vor vinde pamantul, iar noii proprietari sa accepte sa nu ia subventie pe terenul cumparat.
Actele juridice de vanzare-cumparare trebuie sa cuprinda suprafete inscrise in sistemul national de referinta, indiferent daca fermierii cedeaza la rezerva nationala pamantul, contra unei rente, sau statul il vinde mai departe intreprinzatorilor .
Toti fermierii mici care au devenit mari fermieri si-au facut si isi vor face planul de dezvoltare in functie de subvetiile primite pe suprafete, pe cat posibil, inregistrate in sistemul national de referinta, astfel incat, sa poata accesa si alte proiecte cu finantari externe.
Intr-un cuvant, sa nu se mai faca nicio plata din fondurile europene pe suprafete care nu sunt cuprinse in coordonate geografice acceptate de legislatia Romaneasca si cea europeana, asa cum se procedeaza in toate statele membre.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising