Antoniu Poienaru

de: Antoniu Poienaru 05 Mai 2011 03:10

@Daniela Giurca-Director general Ministerul Agriculturii

'Comisia Europeana a spus ca vrea sa renunte la criteriul istoric'
'Experienta noastra este trista'.
Trosc!
Pai asa vorbeste un director general in minister, madam? Comisia a propus ca platile directe sa se faca dupa anumite criterii, renuntandu-se la referintele istorice. Dar stiti macar ce-s 'referintele istorice'?

@Elena Mierlea - APIA

Sau poate ne spune madam Mierlea ce-s 'referintele istorice'?
'Se observa o crestere a terenului utilizat.'
'Nu se reuseste cresterea suprafetei agricole subventionate.'
Adica, se observa o crestere, da' nu-i o crestere!. Ha,ha,ha..
Pai, in baza de date IACS, cresterile de teren nu-s subventinate sau fermierii declara pamant eligibil la plata de-a moaca si nu solicita sprijin? Mai, sa fie! Ia vedeti cum a crescut suprafata agricola in baza de date APIA fata de ce s-a negociat cu Comisia. Asta daca stiti sa faceti filtrari. Filtrari in baza de date.
'Noi ducem lipsa de date.' Serios? Cine are cea mai mare baza de date din Ro in privinta fermierilor persoane fizice si juridice, terenurilor arabile, pasunilor, finetelor,culturilor permanente, terenurilor neagricole, etc. daca nu APIA?
Trebuie explicat cititorului ca 'fermierul mic' nu are 1,50 m inaltime ci are cerere de subventie la Apia pentru o suprafata sub 50 ha. Ceilalti cu peste 50 ha se numesc 'mari fermieri'.
Asa vorbeste o directoare adj. a APIA care ar fi trebuit sa dea cele mai pertinente raspunsuri in aceasta discutie?

@Cristu Gabriel Chirfot - consilier negociator, Directia de Coordonare Pozitii Politice si Institutii Europene, Departamentul pentru Afaceri Europene
Mah, Cristule, noi vrem pamant, de George Cosbuc!

@Bogdan Alecu - Consilier Autoritatea de management pentru PNDR, MADR
Nea Alecule, ce-i aia exploatatie mixta? Romanii ca romanii, da' sa vezi cand intri pe teritoriul animalelor cum te privesc: precum o 'afacere' in parteneriat cu celelalte animale. Conjunctural, of corse!

Iata, din nou, cateva exemple de 'limbaj de lemn' folosit de politruci, reprezentanti ai intereselor Ro.

La final, solutia lu' Nea Alecu cu 'Trebuie sa existe un pachet pentru fermele mici, care trebuie sa fie in concordanta cu politicile rurale' poate fi viabila, daca, PNDR ar introduce mierla, la pachetul de agromediu, pajisti pentru pasari, P3, din Masura 214 din PNDR.
.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising