Darius

de: Darius 06 Mai 2011 09:42

studiu
O prelucrare interesanta a propunerii poloneze privind simplificarea. Pentru a avea efectul scontat cred ca este necesar ca masura sa fie insotita se alte masuri cum ar fi programe de informare si formare profesionala pentru fermieri, servicii de consiliere pentru fermieri, servicii de inlocuire in exploatatie a fermierilor care participa la diverse activitati de formare profesionala, pensionarea anticipata etc. Aceste masuri ajuta in prmul rand la cresterea nivelului de intelegere a mecanismelor PAC si vor stimula cresterea dimensiunii medii a exploatatiilor agricole. In scurt timp vor realiza ca pentru a face performanta au nevoie in timp real de informatii corecte si complete si vor crea in interes general organizatii profesionala care sa-i ajute sa participe in procesul competitional de atragere de fonduri. Un fermier informat este un partener de real ajutor pentru autoritati. MADR trebuie sa invete cat mai repede posibil fermierii libajul politicii agricole comune pentru a juca un rol major in procesul decizional de la Bruxelles. Altfel vom spune la nesfarsit ca Romania are potential dar de vina sunt fermierii ca au cel mai scazut randament din UE.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising