Marcel

de: Marcel 08 Mai 2011 17:04

pretul alimentelor
"Trebuie recunoscuta meseria de taran, trebuie sa intre in nomenclatorul de meserii" - de acord cu acest punct de vedere.
Pentru preturile ridicate la alimente nu sunt responsabili taranii ci intermediarii, de cele mai multe ori in cardasie cu autoritatile publice din orase si administratiile pietelor. Ideea ca agricultura pe suprafete mici nu este eficienta, nu se sustine atata timp cat taranii isi pun la dispozitie produsele la preturi absolut decente. In afara de asta, numarul lor mare face imposibila orice intelegere de tip cartel, pretul se stabileste prin jocul cererii si ofertei. Dimpotriva, politica de distrugere a micii proprietati va conduce la cresterea preturilor la alimente, asa cum s-a intamplat in Europa de vest.
Dispretul fata de 'tarani' este cu atat mai strident cu cat cei care il exhiba au origini rurale, cel mult la a treia generatie; in afara de asta, nerecunoasterea acestei indeletniciri descurajeaza munca si contribuie la formarea lumpenproletariatului urban, forta de soc a socialismului.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising