Viorel

de: Viorel 28 Iun 2016 18:11

Nu este o evidenta ca rezultatul referendumului se datoreaza in primul rand unor manipulari mincinoase? Crede cineva serios ca, de exemplu, fara minciuna legata de contributia la UE de 350 mil pe care UK ar recupera-o rezultatul ar fi fost acelasi?
La acest rezultat au contribuit in timp, evident, si alte deformari ale realitatii, cea mai importanta fiind neasumarea de catre politicienii nationali a deciziilor UE atunci cand ele nu erau populare ("Bruxelles a decis"), chiar daca ei votasera in favoarea respectivelor decizii. Mai general, populistii dau impresia ca Bruxelles este un grup obscur exterior care le-a furat oamenilor puterea de decizie, omitand sa spuna ca deciziile se iau de fapt in comun de reprezentantii statelor membre (Consiliu) si ai popoarelor UE (Parlament), numai in acele domenii in care aceste state au constatat ca este in interesul tuturor ca deciziilie sa se ia in comun. Faptul ca unii politicienii nationali dau acum vina pe comisie pentru acest rezultat mi se pare de un cinism incredibil. Seful diplomatiei Cehiei, una dintre cele mai euro-sceptice tari? Nu e o surpriza. Dar Merkel e o surpriza, pentru ca ea a fost la originea celor mai importante decizii care au fost propuse de Comisie in ultima perioada - si decise in Consiliu, unde Germania a avut o influenta de necontestat. Si apelul ei la migranti de anul trecut a dus la valul de refugiati imortalizat in posterele UKIP!
Nu lucrez la Comisie, dar nu cred ca serviciul ei de comunicare ar avea capacitatea de a corecta toate aceste deformari in mintea cetatenilor. Este timpul ca politicienii nationali, si mass-media din fiecare stat membru sa-si asume misiunea protejarii acestui proiect pretios care este UE!


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising