Iuliu

de: Iuliu 03 Nov 2023 14:28

Imi vine în minte „Lupta cu inerția” numele unui volum de versuri postum de Nicolae Labiș. Programul de țară a premierului Marcel Ciolacu ar putea fi numit „Lupta cu păcănelele”, fiindcă nu-l duce mintea la mai mult. Asa crede premierul că va scoate România din deficitul bugetar excesiv fără să facă nimic pentru reducerea cheltuielilor de funcționare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franța și Germania;
-Desființarea agențiilor și instituțiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuțiile lor putând fi preluate de alte instituții, simultan cu o descentralizare reală;
-În administrația locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetățeni, și comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de județe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituțiilor care servesc acum cetățenii prin numerosi funcționari, cu aplicații informatice care funcționează nonstop, online.
Au existat mai multe initiative privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, care ar trebui luate in dezbatere si promovate de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
Vezi: https://r3media.ro/aur-propune-reorganizarea-administrativ-teritoriala-a-romaniei-sa-avem-intre-12-15-judete/


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising