Vitalie

de: Vitalie 13 Oct 2017 00:37

Aceasta lege ne departeaza si mai mult de Patria mama. Nu pe noi, ci pe copii nostri, care deja sunt foarte departe de simtirea romaneasca, comparativ cu generatia precedenta, formata in anii nouazeci a secolului trecut.
Este o iluzie vaga, sau msi bine zis un mif zvonul, precum ca tinerii romani, absolventii scolilor, nu poseda limba ucraineana. In realitate o cunosc mai bine decit romana. Cu oarecare exceptii. Dar acele persoane sunt inculte si incapabele de a invata o oarecare alta limba, chiar daca ai aduce profesori din Sorbona. Eu personal, ne avand nici o lectie de ucraineana in scoala sau liceu, deoarece pe atunci se preda inca rusa, fara nici un obstacol am absolvit facultatea de relatii internationale in ucraineana si demult ma exprim mai usor anume ucraineste. Fara nici un accent. Ce sa mai vorbim despre generatia tanara de astazi.
Invatarea limbii materne in scoli (inclusiv toate materiile, nu doar limba si literatura) este ceia, ce mai tine de originea noastra. In caz contrar in vre-o 10-15 ani ne asimileaza pe toti. Vad asta din practica.


Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului EurActiv.ro
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.

Advertising