Reprezentanța Permanentă a României la UE a găzduit joi Reuniunea Grupului Ambasadorilor Francofoni la Bruxelles cu ministrul afacerilor externe din Tunisia, Khemaies Jhinaoui.

Cu acest prilej, în calitate de Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni la Bruxelles, ambasadorul Luminița Odobescu a salutat prezența ministrului Afacerilor Externe, Khemaies Jhinaoui, la Bruxelles, menționând faptul că "Tunisia este un membru dinamic al familiei francofone și sunt încântată că este țara care organizează următorul Summit al Francofoniei, în noiembrie 2020”.

”În calitate de reprezentant al unei țări care a organizat cel de-al 11-lea Summit al Francofoniei în anul 2006 și, recent, Summit-ul de la Sibiu privind viitorul UE, vă pot spune că organizarea unor evenimente de asemenea amploare reprezintă este una dintre cele mai frumoase provocări - pentru țările noastre și pentru noi, ca reprezentanți ai lor”, a afirmat diplomatul român.

Luminița Odobescu a adăugat faptul că, pentru Uniunea Europeană, Tunisia este un partener cheie în vecinătatea sa, iar relațiile dintre cele două părți reprezintă un adevărat exemplu de urmat al potențialului de cooperare în Marea Mediterană bazat pe valorile comune și pe respect reciproc.

UE sprijină Tunisia în procesul de tranziție democratică în condiții economice și sociale dificile, dar care dă deja roade. De asemenea, Uniunea Europeană și Tunisia vor avea ocazia de a face bilanțul relațiilor lor în timpul celui de-al 15-lea Consiliu de Asociere care are loc vineri, la Bruxelles.

Ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu a încheiat asigurând partea tunisiană de susținerea Grupului ambasadorilor francofoni de la Bruxelles pentru parteneriatul ambițios cu UE, evidențiind în același timp atu-ul pe care îl reprezintă apartenența la Francofonie.