Protest la Ministerul Educației, unde în jur de 20 de persoane au cerut miercuri demisia lui Sorin Cîmpeanu în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatorilor.

Printre cei prezenți în această dimineață în fața Ministerului se află Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, Oana Gheorghiu cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, regizorul Tudor Giurgiu, conform edupedu.ro.

"De ani buni, suntem tratați cu dispreț, cu resurse puține și, de la o vreme, cu plagiatori. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat pentru Edupedu.ro Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București. Acesta a explicat mesajul pe care dorește să-l transmită colegilor profesori și studenților, prin decizia de a intra în grevă japoneză: "e simplu – că trebuie să-și ridice vocea, să-și formuleze nemulțumirea, pe care o simt foarte mulți dintre membrii corpului profesoral și din școli, și din licee, și din universități”.

Și marți s-au adunat în fața sediului Ministerului Educației câteva persoane pentru a-i cere demisia lui Cîmpeanu.

PressOne prezintă, într-un articol semnat de Emilia Șercan, probele detaliate ale plagiatului ministrului Sorin Cîmpeanu din 2006, precum și opiniile unor experți cu competențe în abaterile de la etica în cercetarea științifică.