32 de pacienți au fost evacuați vineri din Spitalul de Boli cronice Călinești, județul Argeș, după ce a ieșit fum de la etaul 1 al clădirii și a fost activată alarma de incendiu.

Potrivit ISU, sistemele de detecție au sesizat produse ale arderii într-un aparat de aer condiționat dintr-un salon al spitalului și astfel s-a declanșat alarma de incendiu.

Apelul a fost efectuat la 112 la ora 06:00. Din primele informații, se pare că personalul a fost alertat de unul dintre asistenți după ce s-a declanșat alarma de fum. 

 

Totul ar fi pornit de la un aparat de aer condiționat la care s-a produs, cel mai probabil, un scurt circuit. 

După primirea apelului 112, la fața locului au ajuns 16 autospeciale, între care pompieri, ambulanțe și echipaje.

”Acum, forțele ISU au rămas pentru detectarea altor cauze care sunt la fața locului, nu au fost probleme, sursa fumului se pare că ar fi un aparat de aer condiționat la care incendiul nu s-a manifestat cu flacără, ci s-au topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea forțelor de intervenție, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt victime!”, a declarat, la Antena 3, Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș.

”Conform unei informări a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență al Ministerului Sănătății, a fost declanșată o alarma de incendiu (degajare fum la o instalație de aer condiționat) la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Au fost evacuați 32 de pacienți. Nu sunt victime, toți pacienții au revenit în saloane, echipajele medicale de urgență s-au retras”, se arată într-o informare venită de la Ministerul Sănătății.