Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății, a unei donații de medicamente Favipiravir, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19.

Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donația constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia S.A.

Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

"Apreciem gestul societății Terapia S.A care vine în sprijinul pacienților româniˮ a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

În octombrie, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.