A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi luni, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.