Al cincilea și al șaselea caz de infectare cu coronavirus au fost confirmate oficial miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cel de-al cincilea pacient e nepotul în vârstă de 16 ani al bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. 

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Al șaselea caz pozitiv de coronavirus este o persoană de 71 de ani din Suceava. Bărbatul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea "contacților".