Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) a semnat joi contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Stadionul Giulești «Valentin Stănescu»”.

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului au fost depuse trei oferte: Asocierea PORR CONSTRUCT S.R.L. - PORR BAU GmbH, Asocierea SC EUROMATERIA SRL - SC UTI GRUP SA, Asocierea SC CONSTRUCTII ERBASU SA - SC CONCELEX SRL - SC TERRA GAZ CONSTRUCT SRL.

"Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În perioada următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere aavizelor, acordurilor și autorizațiilor.

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional.

Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.

Totodată, va beneficia și de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții.