Miniștrii muncii din UE au ajuns luni seară la un acord asupra unei reforme a Directivei privind lucrătorii detașați. 4 state estice au votat împotriva acordului ce prevede că muncitorii detașați vor putea lucra cel mult 12 luni în alt stat membru.

UPDATE

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, la RFI, că "era de aşteptat ca marile economii din vestul Europei să spună la un moment dat un nu hotărât acestui mod şmecheresc în care unii, în principal angajatori din est sau chiar angajatori din vest care şi-au deschis puncte de lucru în România, modul ăsta şmecheresc în care a fost exploatată forţa de muncă din fostul bloc răsăritean: îi angajăm pe salariul minim aici, le mai dăm ceva bănuţi la traistă, îi ducem acolo".

"E adevărat, ei ocupă nişte locuri de muncă ce ar fi trebuit să fie plătite la cel puţin condiţiile minime obligatorii din legislaţia naţională sau din contractele colective la nivel de companie sau sectorial din ţara respectivă. Pe cale de consecinţă, orice loc de ăla de muncă ocupat şmechereşte la valori mult mai mici duce la rândul său la contribuţii la sistemele de securitate socială mai mici. De aici, şubrezirea sistemului de securitate socială, de aici, excesul cetăţenilor din est de a accesa prestaţiile sistemelor de securitate socială din vest, care pune presiune pe factorul politic, apar reacţii adverse, a apărut Brexitul, apar tot felul de noi jucători pe piaţa politică europeană, vedeţi şi rezultatul alegerilor din Cehia, vedeţi mesajele cu care s-au câştigat alegerile. Era evident că vom ajunge aici”, a comentat Costin.

***

Potrivit Directivei din 1996, o firmă își putea trimite temporar lucrătorii la muncă în alte țări din Uniune, urmând să plătească mai departe pentru ei contribuțiile sociale la fel ca în țara de origine a muncitorilor. Extinderea spre est a UE a dus la folosirea masivă a acestei prevederi de către firme din Polonia și din alte state din estul blocului comunitar, state care de altfel s-au opus modificării acestei directive.

Obiectivul noii înțelegeri este mai buna protejare a celor angajați față de dumpingul salarial și social. De aceea, detașările vor fi limitate pe viitor la maximum 12 luni - propunerea Franţei, cu posibilitatea de prelungire, în cazuri excepționale, până la 18 luni, relatează Deutsche Welle.

Domeniul Transporturilor nu se va supune deocamdată acestor noi reglementări, urmare a opoziţiei puternice venite din partea celor patru state membre ale Grupului de la Vişegrad, dar şi a spaniolilor şi portughezilor. În acest domeniu se va aplica în continuare Directiva referitoare la remunerarea lucrătorilor detașați din 1996, până la adoptarea unei reforme consacrate special sectorului transportului rutier.

Polonia şi Ungaria au votat şi împotriva acordului obţinut după mai multe ore de negocieri. La fel au votat şi Letonia şi Lituania, în timp ce Marea Britanie, Irlanda şi Croaţia s-au abţinut.

România, reprezentată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a votat în favorarea modificărilor, deşi ele i-ar putea afecta pe muncitorii români detaşaţi.

Ce urmează

În urma acestui acord, Consiliul poate începe negocierile cu Parlamentul European, care doreşte ca durata minimă de detașare să fie de 24 de luni.