Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, a fost demisă duminică de la conducerea Spitalului Universitar. Noul manager e Cătălin Cârstoiu.

Ea a fost demisă de ministrul sănătății, Victor Costache, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului sănătății. 

"Conducerea Ministerului sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului sănătății care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”, anunță Ministerul sănătății.

În cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale ”abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus", se mai arată în Nota Corpului de Control.