În stațiunile din partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre predomină de obicei turiștii români, iar startul sezonului estival în Bulgaria a coincis anul acesta cu o serie de zile libere pentru vecinii noștri români, scrie 24Chasa.

Potrivit vicepreședintelui Uniunii Hotelierilor din stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, Stanislav Stoianov, sărbătorile din luna mai din România au avut un efect bun asupra gradului de ocupare al hotelurilor.

"Suntem o piață preferată pentru România, nu numai datorită apropierii geografice, ci și a serviciilor bune, a prețurilor pe care le avem. Față de anul trecut, acum se înregistrează o creștere a numărului de turiști. Programul de sărbători și reducerile au atras mulți turiști pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Condițiile noastre sunt foarte bune, România nu are o plajă mare. Mâncarea, cazarea, totul reprezintă o ofertă foarte bună, iar astfel cererea este foarte mare", a explicat el.

Potrivit acestuia, turiștii români se orientează atât spre hotelurile cu multe stele, cât și spre categorii inferioare, depinde unde sunt locuri.

"Uneori categoriile de hoteluri bine cotate se apropie de cele inferioare, din punctul de vedere al pachetelor pe care le oferă. În afară de piața din România, avem mai multe vizite și de pe piața poloneză, de unde avem zboruri charter. Sunt și turiști din Franța și Germania", a spus Stoianov pentru postul Nova News.

Sursa: RADOR