În perioada 24 februarie - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale SUA urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România, anunță Ambasada SUA.

Elicopterele ”Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii ”Atlantic Resolve”.  
 
În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei ”Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor.  

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00.

Ambasada SUA la București precizează că se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.

”Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficiența în luptă. În scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor”, se arată în comunicat.