Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman spune că Revoluția din 1989 "nu s-a terminat complet", arătând că încă mai există "baroni roșii" și corupție.

"Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluția nu s-a terminat complet. Mai există baronii roșii și alții care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (...) Traficul de persoane trebuie terminat și trebuie să fie o piață liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac", a afirmat diplomatul SUA, potrivit Agerpres.

Aflat în vizită la Oradea, Zuckerman a subliniat faptul că SUA sunt "cel mai bun prieten al României și nimeni nu trebuie să uite asta".

"America este cel mai bun prieten al României și nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alții din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupția (...) și au fost făcuți pași mari în această direcție, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică și colaborarea dintre cele două țări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există piețe libere în România, ca România să nu fie la același nivel ca Anglia, Franța sau orice altă țară din Europa de Vest", a punctat Adrian Zuckerman.