Ambasadorul Ucrainei la București, Ihor Prokopchuk, a anunțat că, vineri, urmează să aibă loc consultări tehnice cu partea română în legătură cu lucrările efectuate pe Canalul Bîstroe.

"Au fost o serie de pași care s-au făcut de ambele părți în legătură cu activitățile desfășurate de Ucraina pentru a menține calea navigabilă. Am stabilit o comunicare oficială între cele două ministere de externe. Au fost schimburi de informații referitoare la caracterul lucrărilor pe care le-am făcut. Am primit o cerere pentru a măsura lucrările pe care Ucraina le-a desfășurat, iar această cerere este în lucru. (...) Între timp, este necesar să avem consultări tehnice la nivel de specialiști cu privire la lucrările pe care Ucraina le-a desfășurat și sunt foarte încântat să vă spun că aceste consultări vor avea loc mâine", a declarat ambasadorul ucrainean la Parlament.

Potrivit acestuia, întâlnirea "va fi o bună ocazie pentru ca cei implicați, profesioniști, care înțeleg, să schimbe informații concrete despre lucrările efectuate și despre următorii pași", relatează Agerpres.

Ihor Prokopchuk a precizat că din partea ucraineană consultările vor fi conduse de ministrul infrastructurii, care va fi însoțit de o echipă multidisciplinară. "Ne așteptăm ca și partea română să participe cu reprezentanți de la mai multe instituții abilitate", a adăugat ambasadorul.