Spitalul Militar a recunoscut că ambulanța președintelui a folosit antiseptice diluate, în 2013 și 2014.GSP susține că s-au folosit mai multe produse pentru această ambulanță și până în momentul izbucnirii scandalului,nu doar în mandatul lui Băsescu.

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au întrebat Administrația Prezidențială dacă a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, "indiferent care a fost firma contractoare”.

"Administrația Prezidențială nu a achiziționat niciodată dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori”, a fost răspunsul, care a ocolit întrebarea ce se referea la folosirea nu la achiziționarea de dezinfectanți. La insistențele jurnaliștilor, aceștia au fost trimiși la Spitalul Militar, cel care asigură intervențiile de urgență ale președintelui.

Siguranța, inclusiv cea medicală, a președintelui este datoria SPP, care încheie, prin lege, un protocol cu Spitalul Militar Central. Concret, medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Militar sunt cei care asigură asistența de urgență și pentru președinte, și pentru ceilalți membri ai CSAT, scriu jurnaliștii de la GSP. Ei formează Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) care se află în subordinea Spitalului Militar Central.

SMUTS a precizat pentru GSP că nu au fost folosiți dezinfectanți Hexi Pharma, "ci, doar în anii 2014 și 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv, soluție apoasă și tinctură)”.

Este vorba de Polyiodine și Polyiodine tinctură.

Potrivit analizelor făcute de Guvern la Icechim pentru Polyiodine au depistat o concentrație de PVP-iod de 7,41% față de 10%, aproape 30% diluare. La Polyiodine tinctură, statul n-a făcut o analiză de concentrație.