Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a înregistrat peste 470.000 de solicitări în ultimele 12 luni a declarat joi, într-o conferință de presă, managerul instituției, Alis Grasu.

„Este bine de știut că SABIF are o activitate foarte susținută, destul de grea. În ultimele 12 luni s-au efectuat peste 470.000 de solicitări la nivelul regiunii București-Ilfov. Dintre acestea, peste 60% au fost urgențe de cod roșu și cod galben. Ca număr de kilometri parcurși - ambulanțele SABIF au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună și de 124 de ori înconjurul Pământului pe la Ecuator”, a spus Grasu.

Gabriela Firea, primarul municipiului București, a anunțat că în curând va fi demarată procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru serviciul de ambulanță, pentru 8,5 milioane de euro. „4,6 milioane de euro din această sumă vor proveni din dividendele pe care le are de încasat Primăria Generală de la Apa Nova, pachetul pe care îl deține Municipalitatea de 16,31%, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor", a spus Firea, potrivit Agerpres.

Actualul parc de intervenție conține 108 ambulanțe, dintre care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic, a mai spus primarul general.