Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani a fost amendat cu 5.000 de lei pentru deficiențele de la Secția exterioară din Săveni, pe treptele căreia a murit un om pentru că nu era niciun medic care să-l îngrijească.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a dispus sancțiunea la o lună după ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a murit în unitatea spitalicească din orașul Săveni, ca urmare a faptului că, la momentul respectiv, în spital nu se afla niciun medic de gardă.

Potrivit comunicatului DSP, amenda a fost aplicată "pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existența unor factori de risc în mediul de muncă și capacitatea de adaptare a salariaților".

Inspectorii DSP au dispus un set de măsuri, dând termen pentru implementarea acestora.

Unitatea medicală din Săveni este secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar pe 4 iulie 2019, primarul comunei Vorniceni a ajuns acolo în urma unui infarct. El a fost văzut de o asistentă care era de serviciu, însă, ulterior, a decis să plece. La scurt timp, primarul s-a prăbușit pe treptele fostului spital orășenesc.

La fața locului a fost chemat și un echipaj de la stația din Săveni a Serviciului Județean de Ambulanță, dar și o ambulanță SMURD-TIM cu medic de la Botoșani, care însă nu au mai putut să îl salveze pe bărbat.