orin are 50 de ani, e dintr-un sat din Dambovita. A lucrat la o firma din Targoviste pana cand, prin 2000, n-a mai mers treaba, iar firma s-a inchis. A gasit relativ repede de lucru la o fabrica de becuri din Fieni. Steaua Electrica ii zicea fabricii, fusese odata cea mai mare fabrica de becuri din Romania, dar lipsa comenzilor sau poate un management prost a dus dupa cativa ani la disponibilizarea lui. Sorin se mutase la Targoviste, dar viata la oras cere bani, iar el nu isi mai putea permite. S-a intors la tara, in casa parinteasca si a inceput sa citeasca de pe Internet cum se cultiva rosiile si ceapa. Anul trecut, in mediul rural s-au mutat peste 150.000 de romani. Cam jumatate fata de cati veneau in anii de recesiune, scrie
HotNews.ro

Sorin si-a tras Internet si a inceput sa studieze cum se cultiva ceapa, rosiile, cum se creste o gaina si care sunt avantajele dar si costurile vietii la tara. Anul acesta i-a iesit prima recolta de rosii, de care e foarte mandru. Ca el sunt zeci de mii de romani. In anii de recesiune au fost cu sutele de mii.

Mai jos, aveti un grafic reprezentand migratia neta. Adica diferenta dintre numarul sositilor si numarul plecatilor intr-un an. De pilda, in 2011 -ultimul an pentru care INS ofera informatii, migratia neta interna in mediu rural a fost de 30.000 de oameni. Au plecat din mediu rural 130.000 de oameni si au venit sa locuiasca acolo 160.000 de oameni. Din cei plecati, o parte se duc la munca in strainatate, altii pleaca in urma casatoriei, iar altii isi incearca norocul in marile orase, in speranta gasirii unui loc de munca. 

Integral pe HotNews.ro