Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat parchetele sau instanțele în cazul a șase foști sau actuali polițiști, pentru averi nejustificate și nedeclararea veniturilor obținute din jocuri de noroc.

Unii dintre ei au funcții de conducere în Ministerul de interne.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Daniel Patrianu, funcționar public cu statut special - Șef serviciu la Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale din cadrul Ministerului afacerilor interne a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 142.617 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în valoare de 99.104 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Sorin Bărdan, funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Bărdan. 

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Sorin Bărdan a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat deținerea și respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declarațiile de avere depuse în perioada supusă evaluării.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de Eliodor-Ion Epure, funcționar public cu statut special - agent șef de poliție în cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției orașului Pantelimon - IPJ Ilfov, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, dobânzi, dividende și salarii în cuantum de 35.604 lei în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
 
De asemenea, Epure nu a menționat în declarațiile de interese depuse în perioada exercitării funcției publice, calitățile și funcțiile deținute în cadrul a două societăți comerciale.

ANI a făcut sesizări și în cazul lui Silviu-Costinel Nicola, funcționar public cu statut special - inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, al lui Ion Bogdan, fost funcționar public cu statut special cu funcție de conducere (director) în cadrul Ministerului afacerilor interne – Centrul de Formare Inițială și Continuă, și Adrian Floristean, funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației.