La timp pentru vacanta de vara, campionatul european de fotbal 2012 sauR Jocurile Olimpice de la Londra, Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoanele inteligente (smartphones) in care este explicat modul de folosire a cardului european de asigurari sociale de sanatate.
vezi in text de unde poti sa-ti descarci aplicatia

Cardul ofera posesorilor, in caz de boala sau de accident in timpul calatoriilor si sederilor temporare in 31 de tari europene, acces la asistenta medicala in cadrul sistemului de sanatate publica. Cardul este eliberat – gratuit - de catre sistemul national de asigurari de sanatate. Cardul garanteaza accesul la ingrijiri medicale de urgenta in aceleasi conditii si cu aceleasi costuri (tratamentul putand fi gratuit in anumite tari) valabile pentru persoanele asigurate din tara respectiva.

Diferentele existente intre sistemele de asistenta medicala pot face dificil de imaginat modul de utilizare al cardului in diferite tari si care sunt normele valabile pe plan local. Acest ghid practic privind modul de utilizare a cardului in cele 27 de tari ale UE, in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia este in prezent disponibil ca aplicatie pentru telefoane inteligente (smartphones) pe trei platforme: iOS, Android si Windows 7 mobile. Aplicatia cuprinde informatii generale despre card, numerele de telefon de urgenta, tratamentele care sunt acoperite si costurile, modul de a depune o cerere de rambursare si pe cine sa contactati in cazul in care ati pierdut cardul. Aplicatia este disponibila in 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limba la alta.
 
Aplicatia in sine nu permite generarea sau descarcarea cardului european de asigurari sociale de sanatate, acesta fiind eliberat, la cerere, de catre sistemul national de asigurari de sanatate.

Descarcati aplicatia „Cardul european de asigurari sociale de sanatate” pe telefonul dvs. iteligent: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

de I.B.