Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară 524.000 lei pentru ultima etapă de instruire a celor 197 de angajați ai Ministerului de Interne din Ucraina în centrele de formare din județele Mureș și Oradea.

Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul instruirii personalului de specialitate din Ucraina pe linia acordării primului ajutor calificat, a fost aprobată joi.

Acordul care prevede instruirea paramedicilor ucraineni a fost asumat de România în cadrul NATO și a fost semnat în anul 2022. Acesta prevede instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază și medicină tactică, precum și cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

În luna feburarie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spunea că, la finalul acestei pregătiri, se dorește ca paramedicii "să fie independenți în pregătirea personalului lor, adică să pregătim o echipă de formatori în final, ca să poată să pregătească alții".