Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din MApN, MAI, SRI și ANP, dintre care 500 militari din 21 de țări aliate sau partenere, și aproximativ 200 de mijloace tehnice au participat la parada militară din Piața Arcul de Triumf din București.

Parada militară din București începe la ora 11.00, iar, în funcție de condițiile meteorologice, vor evolua și peste 50 de aeronave.

Detașamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA.

Totodată, imediat după încheierea defilării militarilor și a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14.00, expozițiile de tehnică militară care vor fi amplasate în zona Pieței Presei Libere și în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Tot în București va avea loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflați în misiune în teatrele de operații din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali și Irak, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale.