Circa 200 de angajați din Ministerul de Interne din Ucraina vor veni în România pentru instruire. Ei vor face pregătire la Târgu Mureș și Oradea, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, șeful DSU, Raed Arafat.

"Este un proiect finanțat de NATO. Instruirea va fi în două centre, la Târgu Mureș și la Oradea. Ne așteptăm ca la începutul lunii martie să înceapă primele pregătiri. Sunt pregătiri ale serviciilor pentru situații de urgență ale omologilor noștri, în care pregătim oamenii ca paramedici, ca personal de răspuns la urgențele medicale, și o parte din ei vor fi pregătiți ca instructori paramedici, ca să instruiască alte persoane. Adică ideea este că la finalul acestei pregătiri să fie independenți în pregătirea personalului lor, adică să pregătim o echipă de formatori în final, ca să poată să pregătească alții", a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă Guvernul a alocat și el bani pentru instruire, acesta a spus că, în principal, banii sunt din partea NATO.

Totuși Guvernul a direcționat către IGSU 750.000 de lei în acest sens, dar Raed Arafat a precizat că noi plătim și după aceea suma se rambursează.

"E ca la fondurile europene. IGSU-ul plătește sumele, după care sumele se reiau sau se plătesc din partea NATO. Acum este clar că și România are contribuție la NATO și dacă România contribuie la proiectul respectiv, partea din contribuția ei va apărea în cheltuielile respective", a mai explicat acesta.