Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că "trebuie oprit microfonul" celor care dezinformează și încurajează oamenii să nu se vaccineze.

"Trebuie oprit microfonul tuturor care vin și dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu. Și i-aș lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilitățile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autoritățile", a declarat Raed Arafat la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, informează Agerpres.

În opinia sa, "suntem la momentul în care să facem așa". "Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puțin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook și YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populația corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate științific și să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat și ce poate să se întâmple cu tine și cu familia dacă rămâi nevaccinat", a detaliat șeful DSU.