Arhiepiscopia Sucevei a transmis un comunicat cel puțin nefericit după ce un bebeluș a murit în urma scufundării în cristelniță.

”În acest moment de tulburare pentru toți cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înțelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei, care îl citează pe Sfântul Grigorie de Nyssa, potrivit căruia, ”dacă îngăduie curmarea unei vieți înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preștiința Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, știut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”.

”Dincolo de acestea, înălțăm rugăciune smerită către Dumnezeu, Care ne-a certat prin această întâmplare, pentru a ne lumina mintea și a îndrepta viața noastră”, se mai arată în comunicat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, ”pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare”.

Poliția a deschis un dosar penal în cauză. Și Patriarhia cere o anchetă internă.

”L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut... Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a spus pentru Monitorul de Suceava tatăl copilului.