"Moldova Vrea Autostradă" a transmis o scrisoare deschisă comisarilor Adina Vălean și Elisa Ferreira, precum și eurodeputaților, în care solicită ca în bugetul UE pentru 2021-2027 să fie alocați bani pentru infrastructura din regiunea de Nord-Est.

"În această scrisoare am evidențiat lipsa elementelor de infrastructură rutieră moderne în regiunea de Nord-Est, impactul negativ asupra dezvoltării economice și vieții locuitorilor, necesitatea identificării și asigurării de surse de finanțare pentru infrastuctura rutieră și în perioada programatică 2021-2027, astfel încât UE să asigure dezvoltarea coezivă a regiunilor sale, precum și posibile abordări inovative ale infrastructurii de transport din Moldova", precizează Asociația.

Scrisoarea deschisă a fost transmisă către comisarii Adina Vălean și Elisa Ferreira, către Karima Delli, președintele Comisiei TRAN din Parlamentul European și către membrii acestei comisii, precum și către toți europarlamentarii români și nu numai. 

Scopul acestei scrisori este de "a atrage atenția oficialilor europenei asupra nevoilor regiunii de Nord-Est". Totodată, semnatarii doresc ca ea să impulsioneze forțele politice românești cu reprezentare la Bruxelles, "pentru a aborda cu forță și eficacitate negocierile din cadrul CE si PE asupra arhitecturii finanțărilor care se vor acorda în perioada 2021- 2020 pentru infrastructura statelor membre".