Asociațiile civice din Iași " Moldova vrea Autostradă" și "Împreună pentru A8" i-au scris președintelui Klaus Iohannis să își arate nemulțumire pentru nominalizarea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor.

Asociațiile susțin că nu o recomandă nimic pe Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor și speră că președintele va analiza "cu foarte multă atenție această nominalizare nepotrivită".

Redăm scrisoarea asociațiilor civice

”Domnule Președinte,Asociațiile civice Impreuna pentru A8 și Moldova vrea autostrada, care militează pentru construirea de autostrăzi în #Moldova, doresc să vă supună atenției următoarea temă ce ne îngrijorează:

În urma primirii delegației noastre la Palatul Cotroceni, la 25 octombrie a.c., v-ați exprimat întregul suport pentru acțiunile noastre și totalul sprijin pentru construirea de infrastructură mare în regiunea Moldovei, ca soluție esențială pentru dezvoltare.

Astăzi, Guvernul Viorica Dăncilă a suferit o nouă remaniere, pe poziția de viitor ministru al Transporturilor fiind nominalizată doamna Lia Olguta Vasilescu.Urgența construirii infrastructurii principale a României solicită un ministru extrem de competent, foarte bun cunoscător al domeniului infrastructurii și transporturilor, capabil de a rezolva această întârziere majoră.

Domnule Președinte,

Ne exprimăm îngrijorarea că persoana aleasă pentru acest portofoliu este departe de a întruni calitățile mai sus menționate, fapt ce va duce la perpetuarea situației actuale, cu repercusiuni majore asupra dezvoltării României.Absolut nimic din activitatea doamnei Lia Olguța Vasilescu nu o recomandă pentru acest post deosebit de important.

Domnule Președinte,

Suntem convinși că veți analiza cu foarte multă atenție această nominalizare nepotrivită și, în virtutea competențelor dumneavoastră constituționale, veți decide ceea ce este mai bine pentru România.

Cu deosebită considerație,
Asociația #ImpreunaPentruA8
Asociația #MoldovaVreaAutostrada”