În intervalul 10 – 11 august 2021, în regiunile din centrul și sudul Italiei se vor înregistra temperaturi foarte ridicate, cu valori de până la 45°C.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în intervalul 10 – 11 august 2021, în regiunile din centru și sud se vor înregistra temperaturi foarte ridicate, cu valori de până la 45°C.

Serviciul italian de Protecție Civilă atrage atenția asupra riscului izbucnirii de incendii de vegetație, pe fondul temperaturilor ridicate, și solicită colaborarea cetățenilor prin adoptarea unui comportament responsabil și semnalarea cu promptitudine chiar și a incendiilor de mici dimensiuni.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea Buletinului emis de Ministerul italian al sănătății (disponibil la adresa https://www.salute.gov.it/portale/caldo/bollettiniCaldo.jsp?lingua=italiano&id=4542&area=emergenzaCaldo&menu=vuoto&btnBollettino=BOLLETTINI), precum și a site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și a site-ului Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.