Un bărbat din Gorj este primul român confirmat oficial ca fiind infectat cu coronavirus pe teritoriul României, potrivit ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache.

Bărbatul din Gorj este rudă cu italianul recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Italianul de 71 de ani a fost la Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul din Italia a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

"Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor din județul Gorj avem confirmat primul caz de infectare cu COVID-19. Imediat ce va ajunge la București va intra sub tratament", a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache.

O mașină specială a fost trimisă în localitatea gorjeană pentru a-l transporta pe bărbat la Institutul "Matei Balș" din București.

Raed Arafat a anunțat că alte șapte persoane care au stat în casă cu bărbatul infectat au fost testate negativ, dar aceste persoane vor rămâne izolate la domiciliu.

El a spus că bărbatul este asimptomatic și se află într-o stare bună.

Costache a precizat că 33 de teste de la persoane din Gorj sunt în lucru, urmând ca rezultatele să vină în următoarele ore.

"La nivel mondial sunt zeci de mii de oameni care s-au vindecat. Sperăm că așa va fi și cazul nostru din Gorj", a mai completat ministrul.

+++

Arafat a ieșit într-o conferință de presă miercuri după-amiază pentru a anunțat că nu există cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. El a precizat că testele persoanelor care au intrat în contact direct cu italianul internat în Rimini sunt negative.