Un avion privat s-a prăbușit duminică în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor șapte pasageri și a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România, iar pilotul era român, scrie News.ro.

UPDATE:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii).

Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

+++

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la periferia orașului Milano se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie, conform informațiilor primite de la autoritățile italiene.

+++ 

AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinația Olbia, s-a prărbușit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Avionul a luat foc după ce s-a prăbușit pe un imobil gol, care era în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, și cei șapte pasageri, între care și un copil, au murit, scrie Corriere della Sera.

"Avionul avea un motor în flăcări și a căzut direct, fără să existe manevre”, a declarat un martor.

Pilatus PC-12 este un avion echipat cu turbopropulsor monomotor și poate fi folosit pentru transport de mărfuri sau pentru transportul de pasageri, numărul acestora fiind limitat la 9.