Avocatul Maria Vasii, printre clienții căreia se numără și Liviu Dragnea, a anunțat că e dispusă să-l reprezinte în instanță pe șoferul român care a venit în țară din Suedia cu un număr de înmatriculare preferențial.

Ea a declarat luni seara la Realitatea TV că Poliția Română a încălcat legea când a intervenit luni dimineață și i-a confiscat numerele de înmatriculare, i-a reținut carnetul de conducere și i-a deschis dosar penal.

”Mă ofer să îl reprezint pe românul căruia poliția i-a confiscat numerele de înmatriculare. E o faptă penală, cu cel puțin trei infracțiuni pe care le-au săvârșit: abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi pe motive de aparteneță politică, uzurparea funcției, fals intelectual și uz de fals. Trebuie făcută plângere penală împotriva acestora”, a spus Maria Vasii.

Răzvan Ștefănescu a declarat la același post că are deja avocați și va face plângere poliției.

Polițiștii vor trebui să lămurească pe ce bază i-au confiscat plăcuțele de înmatriculare și carnetul de conducere. 

Întrebat în mod repetat în conferința de presă de luni dacă știe despre modificarea de acumm doi ani a Convenției de la Viena din 1968 invocată de Poliția Rutieră pentru a-l sancționa pe șoferul autoturismului cu numărul M..E PSD, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție, Georgian Drăgan, a declarat că ”aceste aspecte se vor stabili cu exactitate și certitudine în cadrul verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal efectuat în această dimineață”. Ziariștii i-au spus că amendamentul care permite plăcuțe de înmatriculare cu litere a intrat în vigoare în 2016, dar Drăgan a replicat că ”nu a fost ratificat”: ”O să analizăm toate aspectele, însă colegii mei au făcut toate verificările”. 

Pe tot parcursul conferinței, cei trei polițiști au insistat asupra faptului că numărul putea fi folosit doar pentru a circula în Suedia, deși acest lucru nu este adevărat.

Rămâne un mister de ce au preferat să facă un dosar penal, când puteau pur și simplu să-i ceară lui Ștefănescu să înlocuiască plăcuțele de înmatriculare. Întrebat dacă avea asupra lui și celelalte plăcuțe de înmatriculare, Drăgan a spus că nu știe, dar că va verifica. Șoferul a precizat că le avea la el. Răzvan Ștefănescu a mai spus că nu a fost anunțat că i s-a deschis dosar penal, ci a aflat din conferința de presă.