Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu privind situaţia de la Metrorex legată de posibile defecţiuni la materialul rulant.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situaţia de la Metrorex, prezentată de către presă, legată de posibile defecţiuni la materialul rulant şi viitoarea instalare a panourilor de siguranţă în staţii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică. Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea persoanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului", potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului.

Când vine vorba de ordonanţe controversate, Avocatul Poporului nu se grăbeşte.

Pe 21 februarie, întrebat de solicitarea făcută de USR privind sesizarea la CCR a OUG 7 de modificare a legilor justiției, Ciorbea a replicat că "şi Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile, în a 7-a s-a odihnit”.