Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a făcut o paralelă între protestul din 10 august și situația de la frontiera dintre Israel și Gaza. Ambasada Statului Israel i-a transmis că denaturează faptele și-i insultă pe protestatarii români pașnici.

Întrebat miercuri dimineața la RFI cum i s-a părut intervenția jandarmilor, Nicolae Bacalbașa a răspuns: "Eu știu, de exemplu, că de patru luni se desfășoară niște demonstrații la frontiera dintre Gaza și statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton și grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împușcat 171 de persoane și au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacție violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo”.

Reporterul i-a spus că nu înțelege paralela, iar deputatul PSD i-a replicat: "Dvs. nu înțelegeți, poate alții înțeleg. Să zicem că eu nu am inteligența necesară să explic destul de clar".

Ambasada Statului Israel a reacționat la declarațiile sale: "În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenția politicianului român că declarațiile sale denaturează faptele cu privire la situația din ultimele luni de la granița cu Fâșia Gaza și am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante".

"Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel își va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima. Domnul Bacalbașa îi insultă cu afirmațiile sale și pe protestatarii români pașnici care au fost prezenți în Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas", a precizat Ambasada Statului Israel, solicitându-i public lui Nicolae Bacalbașa "să-și retragă spusele și să se asigure că pe viitor, astfel de asocieri cel puțin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale".