Comitetul Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare (CNCAV) anunță că săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic.

Potrivit unei informări de presă, începând de luni, datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Decizia a fost luată având în vedere "dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie", explică CNCAV.

Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19.

Astfel, în perioada următoare se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare.

Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical.

+++

De pe 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 16.728.347 de doze de vaccin.