Banca centrală verifică instituțiile bancare dacă au trecute în planul de continuitate a afacerilor riscul apariției unei pandemii.

„Noi, la Banca Națională am format deja o echipă care analizează ceea ce ar trebui să facem în eventualitatea apariției unor evenimente de genul acesta (coronavirusul-n.r.) și în două trei zile vom avea trase concluziile”, a spus miercuri șeful supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, potrivit Hotnews.

 

„Ieri am discutat cu domnul Oprescu (Sergiu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor - n.r.) despre problema coronavirusului despre aceste planuri de continuitate a afacerilor. Haideți să ne gândim: Ce se întâmplă dacă Doamne ferește se ajunge la o dezvoltare a problemei care să oblige băncile să închidă ghișeele? Se poate ajunge la situația în care se spune că de mâine timp de două săptămâni nu se mai lucrează cu publicul! Și atunci trebuie găsite soluții dacă nu le aveți deja incluse în planul respectiv. Vor exista neplăceri și probabil că în relațiile cu clienții o să aveți probleme pe partea de numerar sau de rambursări la credite”, a explicat șeful Direcției de Supraveghere din BNR.