Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a dat de înțeles că nu-i așa o problemă faptul că diurna la lotul de canoe e de doar 25 de lei.

Ioana Bran a fost întrebată, în conferința de bilanț, ce părere are de banii alocați pentru hrană la lotul de canoe - 25 de lei pe zi.

"Poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei cea mai bună hrană. Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegație, are 17 lei diurnă pe zi...Din cunoștințele mele, un sportiv e îndrumat de un medic, de un nutriționist pentru a-și face mesele în așa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie și organismul să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenței și a caloriilor de care are nevoie", a explicat ea.

Întrebată ce poate mânca de 25 de lei un sportiv de performanță, ministrul a replicat: "Eu nu spun că situația e una ușoară, spun doar că și aceștia au nevoie de a avea o dietă, în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze pentru că altfel riscă să dezechilibreze puțin și modul cum s-au obișnuit pe partea de antrenament".

Referitor la declarația scrimerei Anei Maria Brânză, care a spus recent că în locul florilor și-ar dori un medic și un preparator fizic care să o poată însoți la competiții, Bran a declarat că Ministerul are un contract de finanțare cu Federația de Scrimă: "Nu e nicio problemă din acest punct de vedere, colaborăm foarte bine, aș putea să spun".