România nu este în criză economică, iar până la finalul anului bugetul de pensii va intra pe excedent, a declarat luni ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Refuz să răspund la această întrebare, când Eurostat spune că avem 5,1% creștere economică pe România în primul trimestru. Repet a doua oară, nu suntem în criză, și nu v-o spun eu, v-o spune Eurostatul și Institutul Național de Statistică. Banii (pentru creșterea pensiilor, n.r.) vor veni din încasări și din faptul că, din calculele noastre, la finalul anului vom intra pe excedent la bugetul de pensii. Deficitul de la Fondul de pensii a scăzut de la circa 18 miliarde în 2017 la 4,2 miliarde în 2018, prin creșterea încasărilor la bugetul de asigurări sociale de stat, prin transferul contribuțiilor și prin faptul că masa salarială a crescut. Dacă la începutul anului aveam peste 230.000 de locuri de muncă create, acum avem peste 250.000. Masa salarială în România a crescut, ceea ce înseamnă că și încasările au crescut, deci suntem într-o dinamică care demonstrează că avem acești bani prinși în Buget", a afirmat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Potrivit Digi24, ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o reacție nervoasă când a fost întrebat dacă susține o idee lansată de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, de a interzice pensionarilor să mai lucreze la stat.