Bugetul general al Capitalei pe 2020, unde sunt stipulate venituri totale de peste 10 miliarde de lei, a fost votat vineri și de doi consilieri liberali.

UPDATE


Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a precizat că mesajul său pentru consilierii generali ai partidului fost foarte clar: "Am cerut seriozitate și opoziție totală la risipa de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget. Cine nu face față acestei exigențe care ține de igiena internă a unui partid de opoziție la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine își imaginează că poate folosi imaginea PNL și să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliți, trebuie să răspundă. Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor. Am muncit mult ca să o recâștigăm".

Ea a mai spus că va fi convocat Biroul Politic al PNL București în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou și Cristian Olteanu, urmând excluderea acestora.

"Oricine face, la București, înțelegeri cu PSD este poftit să meargă la PSD sau la sateliți!
Mergem mai departe. În PNL București s-au oprit compromisurile", a conchis Alexandru.

***

Cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei.

Proiectul de buget a trecut cu 33 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si 3 abtineri.

Printre cei care au votat bugetul se numără și doi consilieri liberali: Alexandru-Hazem Kansou si Cristian Olteanu.

Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a dat asigurări că liberalii nu sunt "pe blat" cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, în schimb, cei doi membri ai partidului care au votat bugetul "sunt înclinați spre blaturi".

"Îi știm, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deținut în trecut puterea în PNL București, sunt cei înclinați spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistență juridică acestei acțiuni.
Unul dintre ei merită o atenție specială. Este, paradoxal, unul dintre cei care au făcut posibilă, fără voia lui, nașterea politică a lui Nicușor Dan și, în consecință a USB si USR. Este specialistul blaturilor din perioada în care Oprescu era primar, din perioada în care PSD București se bătea pe burtă cu PNL București. Acea perioadă este istorie neplăcută, iar aceștia sunt niște rămășițe ale acelei perioade. Dacă acei oameni ar fi făcut opoziție pe bune și nu blaturi cu Oprescu și cu PSD, Nicușor Dan nu ar fi avut spațiu de afirmare si, poate, PNL câștiga alegerile în urmă cu patru ani. Dar pe ei îi știu, ei sărbătoreau la 3 dimineață, faptul că PNL, Cătălin Predoiu a pierdut alegerile în 2016. Pentru că abia așteptau să facă blaturi cu Firea/PSD ... Așa că nu vă înfierbântați și nu generalizați că PNL e pe blat cu Firea, NU SUNTEM, este vorba de doi trădători, doi blatiști, două rămășițe și zilele acestea separăm grâul de neghină.", a scris Ciucu pe Facebook.