Un raport al Comisiei Europene privind calitatea vieții în orașele europene arată că marea majoritate a locuitorilor din București, Piatra Neamț și Cluj-Napoca se declară mulțumiți de orașul lor.

Astfel, mai mult de 94% dintre clujeni și pietreni, precum și 82% dintre bucureșteni sunt mulțumiți de orașul lor, potrivit raportului privind calitatea vieții în orașele europene publicat marți de Comisia Europeană, în cadrul celei de a 18-a Săptămâni europene a regiunilor și orașelor.

Raportul se bazează pe 58.100 interviuri realizate în 83 de orașe și arată că 9 din 10 persoane s-au declarat satisfăcute de viața în orașul lor, în 2019.

În cele mai multe orașe din Europa de Est, conform sondajului, majoritatea locuitorilor consideră că li s-a îmbunătățit calitatea vieții în ultimii cinci ani. În plus, rezidenții din orașele mai mari au tendința de a utiliza mai puțin autoturismele și mai mult transportul public, notează Comisia Europeană. În ceea ce privește incluziunea socială, orașele sunt mai primitoare decât țara în cauză în general, atât cu imigranții, cât și în ceea ce privește comunitatea LGBTI, relevă rezultatele sondajului.