Camera de Comerț și Industrie din România își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României, exprimându-și dezacordul pentru faptul că Al. Cumpănașu angajează numele instituției în diverse declarații publice fără acordul CCIR.

"Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) își exprimă deplina compasiune pentru drama trăită de familia domnului Alexandru Cumpănașu, în contextul evenimentelor recente și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Camera de Comerț și Industrie a României nu s-a implicat niciodată în domeniul politic sau administrativ de stat, fiind o instituție apolitică, activitatea instituției noastre rezumându-se numai la a susține necondiționat mediul de afaceri. Nu este rolul camerelor de comerț și CCIR nu va cere niciodată demiterea unor șefi de instituții militare din România", precizează instituția într-un comunicat.

Alexandru Cumpănașu este unchiul Alexandrei, fata ucisă la Caracal. El a avut numeroase intervenții în mass-media în urma tragediei și a depus luni o plângere la Parchetul General.

"Sunt instituții care și-au bătut joc de viața unor copii. Nu mai avem dubii...Voi depune la Ministerul de Interne în cursul zilei de marți o solicitare ministrului de Interne de analiză pe fiecare județ în parte din ultimii 20 de ani, pentru a face un raport cu numărul de reclamații care  au fost făcute. Vreau să știu cum s-a acționat pe fiecare caz în parte. Orice dispariție a persoanelor din ultimii 20 de ani va fi investigată, trebuie investigată. Ministrul de Interne va trebui să facă un raport în acest sens”, a declarat Alexandru Cumpănașu.