Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Sorin Dimitriu, și-a depus demisia din funcția de conducere a camerei bucureștene, informează un comunicat al instituției, citat de Mediafax.

„Prin acest gest doresc să protejez imaginea Camerei București de atacurile îndreptate împotriva mea personal, ca urmare a dosarelor de cercetare aflate pe rolul instanțelor. Întreaga mea activitate la conducerea acestei instituții a vizat exclusiv afirmarea acesteia drept un interlocutor credibil în relațiile cu mediul de afaceri, partenerii externi și autorități. Îmi doresc ca această organizație să continue proiectele inițiate pentru promovarea intereselor mediului de afaceri și susținerea parteneriatelor economice”, se arată în scrisoarea de demisie depusă de Sorin Dimitriu, la secretariatul Colegiului de Conducere al CCIB.

În luna ianuarie Sorin Dimitriu a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani și o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene, decizia nefiind definitivă. Potrivit deciziei Tribunalului București, Sorin Dimitriu a fost condamnat la doi ani pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine de pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la alți doi ani și trei luni pentru abuz în serviciu în formă continuată și la doi ani și opt luni pentru săvârșirea infracțiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Pedepsele au fost contopite și la pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare a fost adăugat un spor de un an și cinci luni închisoare.

cDe asemenea, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.