Incidența COVID-19 în București a trecut miercuri de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roșu, notează Agerpres.

Rata de incidență COVID-19 calculată la 14 zile pentru București este, miercuri, de 3,32 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 2,97 la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

De la acest prag intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică a școlilor. Astfel, dacă sub 60% din personalul școlar este vaccinat, elevii trec la școala online, iar copiii de grădiniță stau acasă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că în București, din cele 655 de unități de învățământ, 57 urmează să intre de luni în sistem online.

Miercuri, la ora 15:00, Comitetul Municipiului București pentri Situații de Urgență (CMBSU) va decide noile restricții care se vor aplica în Capitală.

Bucureștiul a avut ultima dată o incidență peste 3 cazuri la mia de locuitori pe 23 noiembrie, când se înregistra un nivel de 3,04.

De la acea dată și până pe 24 decembrie, incidența COVID-19 a înregistrat valori scăzute de până la 0,61 cazuri la mia de locuitori, care s-au menținut până după Anul Nou, când a început să crească din nou.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.